Echoscopie


Ik maak gebruik van hoge kwaliteit echoapparatuur met alle moderne technische mogelijkheden.
De kwaliteit van de pretecho is naast goede apparatuur mede afhankelijk van de zwangerschapsduur, de ligging van de baby, de hoeveelheid vruchtwater en de lichaamsbouw van de moeder.

Wat is echografie?

Echografie werkt met geluidsgolven. Deze worden via een apparaatje je buik ingezonden en door ditzelfde apparaatje ook weer opgevangen. De hoeveelheid van het weerkaatste geluid, bepaalt de kwaliteit van het echobeeld.

Wat is het verschil tussen 2D, 3D en 4D echografie?

De D in 2D, 3D en 4D staat voor dimensies. In principe zijn er 3 dimensies: hoogte, breedte en diepte. Bij echografie bedoelen we er echter iets anders mee. Als we 2D naar jullie kindje kijken, krijgen we beelden te zien (vaak zwart/wit) van doorsnedes, net als bij een CT of MRI scan. Hiermee kunnen we dus heel goed naar onder andere de organen van het kindje kijken en zien we het kindje bewegen. We kunnen ook naar het gezichtje kijken, maar meestal geeft dan alleen “en profiel” een herkenbaar beeld.
Met 3D kunnen we het oppervlak van het gezichtje laten zien. Hiervoor gebruiken we een andere techniek. De geluidsgolven worden anders aangestuurd waardoor we geen doorsnedes, maar volumes te zien krijgen: een driedimensionaal pakketje aan informatie. Dat pakketje kunnen we bewerken, waardoor we een mooie, realistische afbeelding van bijvoorbeeld het gezichtje van jullie baby kunnen laten zien, maar ook een voetje of een handje.
Met 4D plakken we de 3D foto’s snel achter elkaar (net als in een film). Op die manier kunnen we de bewegingen van je kindje laten zien. Deze laatste D staat dus voor bewegend beeld.